Jörgen Raymann

TV EN RADIO
Jörgen Raymann is een succesvolle theater en tv-persoonlijkheid. Zijn TV-programma ‘Raymann is laat / Zo Raymann’ heeft 14
jaar, 28 seizoenen, gelopen en kan gezien worden als de langstlopende latenightshow bij de publieke omroep. Popsterren zoals John Legend, Kanye West en Amy Winehouse debuteerden op de Nederlandse TV in zijn programma. In 2005 won hij het Gouden Beeld voor TVpersoonlijkheid van het jaar. Verder kreeg hij de Cosmic Award en de Kleuren Award voor zijn bijdragen aan de multiculturele samenleving.

Het stand-up comedy programma The Comedy Factory, waarvan Raymann de MC was, bracht stand-up comedy voor het eerst naar de Nederlandse huiskamers. Hij heeft met meer dan 15 succesvolle theaterprogramma’s op de planken gestaan in Nederland, Suriname en de
Nederlandse Antillen (Aruba, Curaçao, Bonaire en St Maarten). Hij is de mentor van verschillende jongere comedians zoals Jandino Asporaat, Rayen Panday, Anuar en Soundos El Hamadi.

BUSINESS
Raymann is CEO van Jorray Productions en was mede-eigenaar / creative director van Men At Work TV-Producties. Hij is medeoprichter van HTF Productions op Curaçao. Dit is een productiemaatschappij die verschillende grote evenementen organiseert op het eiland, zoals de Comedy Factory Caribbean tour, Jandino Asporaat, Bergit Lewis, Glennis Grace en Edsilia Rombley. Ook zijn eigen shows heeft hij op Curaçao gepresenteerd.

Hij heeft een strategische samenwerking met Agilis NV Suriname, dat o.a. verantwoordelijk is voor diverse showproducties en een jaarlijks HR-event. Tijdens zijn partnership met PWC Dutch Caribbean en Bearingpoint Dutch Caribbean gaf hij verschillende lezingen en trainingen op Curaçao, Aruba en Suriname over persoonlijke groei, met als doel medewerkers van verschillende bedrijven te motiveren. Ook in Nederland geeft hij lezingen voor diverse scholen, universiteiten, overheidsinstanties, de politie en voor bedrijven zoals ABNAMRO en de Rabobank.

MAATSCHAPPIJ
Jörgen Raymann is al 10 jaar goodwill- ambassadeur voor Unicef. Hij was minister van Vrede namens Pax Christi en is buitengewoon vrijwilliger voor Stichting Het vergeten kind. Daarnaast is hij bestuurslid van het Oranjefonds en ambassadeur van het Sikkelcelfonds.
In 2005 richtte hij het P.I.E.T.-fonds op. Hiermee ondersteunt hij verschillende projecten voor kinderen in Suriname, zoals de bouw van de Nationale Muziekschool Suriname (1500 leerlingen) en het Parelhuis – zoals een opvanghuis voor kinderen met HIV en aids. In 2015 werd hij geridderd door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander voor zijn verdiensten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Suriname.

MOTIVATIONAL SPEAKER
In 2006 ontmoet Raymann motivational speaker en onderwijs expert Stedman Graham (levenspartner van Oprah Winfrey). Dit inspireert hem een carrière te beginnen als motivational speaker. Samen met Dionne Abdoelhafizkhan en enkele consultants ontwikkelt hij de HI5
methode voor motivatie. Dit concept blijkt zeer succesvol. De HI5 movement die hieruit voortkwam hielp 3500 jongeren aan een baan of stageplek bij grote bedrijven. Dit succes was te danken aan de juiste mind-set verandering die de HI5 methode teweeg bracht bij jongeren
waarmee zij kansrijker werden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit resultaat en de inzet van o.a. Raymann bleef niet onopgemerkt en ze werden de eerste beweging buiten de VS die de Martin Luther King Award mocht uitreiken namens de Martin Luther King Foundation in Atlanta USA.

Bekijk profiel op linkedin

Programma voor Jörgen Raymann

Bekijk het volledige programma

Alle sprekers

T.b.d.

... lees meer

Ronnie Overgoor

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland... lees meer

Pien van Erp Taalman Kip

Pien van Erp Taalman Kip is divisiehoofd in het Directoraat-Generaal... lees meer

Petra van Kan

Head of Google Financial Services in The Netherlands, Petra is building on a long... lees meer

Paul Hommes

Bestuurslid van ACAMS Dutch Chapter en de Risk & Compliance Specialist bij... lees meer

Mirel ter Braak

Mirèl ter Braak heeft momenteel de functie van Senior Beleidsadviseur Innovatie... lees meer

Michelle Fisser

Michelle Fisser is sinds 2003 als (global) compliance officer werkzaam geweest... lees meer

Jörgen Raymann

TV EN RADIO Jörgen Raymann is een succesvolle theater en tv-persoonlijkheid Zijn... lees meer

Harm Voogt

Als grondlegger en CEO van de Validata Group, is Harm het boegbeeld van het bedrijf... lees meer

Amir Sabirovic

Amir Sabirovic stands at the cradle of data science and organisational science He... lees meer