Programma

10:00 uur - 10:05 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Welkom

Welkom door dagvoorzitter Jort Kelder

Jort Kelder

10:05 uur - 10.15 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Inleiding door dagvoorzitter

Inleiding door dagvoorzitter Jort Kelder.

Jort Kelder

10:15 uur - 10:45 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Keynote: Solvency II, one year after implementation

Patrick Hoedjes (Hoofd Toezicht EIOPA) verzorgt een keynote over Solvency II één jaar na implementatie.

Patrick Hoedjes

10:45 uur - 11:15 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Keynote: Dit kan niet waar zijn

Luyendijk deelt in zijn keynote zijn belangrijkste inzichten over het ontstaan van de crisis en gaat daarbij in op vragen als kan een crisis opnieuw gebeuren, hebben compliance & risk de oorzaken nu weggenomen of heeft het allemaal niets geholpen?

Toen in 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte financiële wereld op een haar na in. Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Stap voor stap lieten insiders hem zien hoe de financiële wereld in elkaar zit – met gevaar voor hun eigen baan. Hij schreef hierover zijn succesvolle boek “Dit kan niet waar zijn”.

Joris Luyendijk

11:15 uur - 11:45 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Keynote: Innovatie & Toezicht

Keynote over innovatie en toezicht door Willemieke van Gorkum (Directeur Divisie Toezicht horizontale functies en integriteit DNB).

Willemieke van Gorkum

11:45 uur - 12.30 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Panelgesprek over disruptie, risico’s en compliance

Panelgesprek onder leiding van Jort Kelder over disruptie, risico’s en compliance.

Jort Kelder

Edwin Beumer

Patrick Hoedjes

Stijn Sarneel

Leo de Boer

Menno Weij

Joris Luyendijk

12:30 uur - 13.15 uur

Lunch

Organisatie

13.15 uur - 13.45 uur
Plenaire zaal

Keynote: Privacy compliance, big deal of niet?

Menno Weij neemt u in deze keynote mee door het landschap van privacy met de nieuwe GDPR/Avg en zoomt vooral in op wat er nog wél kan en mag.

Menno Weij

13.45 uur - 14.30 uur

Parallelsessies – Ronde I

Organisatie

13.45 uur - 14.30 uur
Zaal 2

Cybersecurity en kansen van de digitale wereld

In deze workshop spreekt Dave Maasland niet alleen over de risico’s die de steeds digitalere wereld met zich meebrengt, maar vooral ook over de kansen die hiermee zijn verbonden. Met zijn passie voor IT en technologie wil hij mensen enthousiasmeren en angst door onwetendheid wegnemen. Maasland: “Wij willen mensen en bedrijven verder helpen en Nederland op deze manier steeds veiliger maken.”

Dave Maasland

13.45 uur - 14.30 uur
Zaal 3

Omgaan met de wet bij innovaties vanuit het perspectief van de AFM: Inzichten vanuit de gedragspsychologie gecombineerd met verschillende wettelijke kaders

Reinier Pollmann behandelt tijdens deze sessies hoe AFM omgaat met de wet bij innovaties en welke inzichten vanuit de gedragspsychologie hierbij helpen. Enerzijds heeft de compliance officer te maken met strakke voorschriften en internationale regelgeving waarin men zich dient te houden. Maar, dit is niet voldoende. Er moet meer worden gekeken naar de menselijke kaders en principes. Daar komt psychologie bij kijken. In de praktijk moet worden gekeken naar beide kaders. Als de wet niet wordt gehandhaafd, dan krijg je problemen, maar als je de menselijke principes niet in ogenschouw neemt, dan bestaat de kans dat je achterloopt.

 

Reinier Pollmann

13.45 uur - 14.30 uur
Zaal 4

Onboarding compliance in the modern world of Case Management, AI and Robotics., part I.

How to Connect-Control-Orchestrate complex compliance and risk processes. First flavour of how to seamlessly orchestrate global front-to-back-office processes with parallel processing of complex multi-product and multi-jurisdictional onboarding:
–    How to keep up with the regulators’ pace with ease.
–    How to automatically keep control of risk.

Blaise Jamroz

13.45 uur - 14.30 uur
Zaal 5

Round-table: Agile & Continuous Delivery

Dit jaar neemt Varrlyn u mee in de wereld van Agile en Continuous Delivery binnen de dealingroom.Inmiddels is evident dat deze veel meer zijn dan vluchtige buzz words. Voor organisaties als Spotify, Netflix en Google ligt dit zelfs aan de basis van hun succes.
Wij geven een kijkje achter de coulissen van een onze klanten, een vooraanstaande Nederlandse bank, die op dit gebied al snel een leading rol binnen financial services in Nederland veroverde. Deze organisatie realiseerde zich dat zij veel sneller moest kunnen inspringen op veranderingen in de markt en heeft sinds drie jaar het roer drastisch omgegooid en de Agile manier van werken organisatie-breed ingevoerd.
Ter lering en vermaak laten wij zien hoe deze benadering de dealing room positief opschudt. Continuous Delivery is here to stay!

Philip van den Emster

13.45 uur - 14.30 uur
Zaal 1

Information Security & Awareness in the Cloud

Henk-Jan Angerman vertelt u alles over bedreigingen en uitdagingen zoals ransomware, big data, cybercrime, fraude en cloud en laat u precies zien hoe een hacker te werk gaat bij onze draadloze internetverbindingen.

Henk-Jan Angerman

14.30 uur - 15.15 uur

Parallelsessies – Ronde II

Organisatie

14.30 uur - 15.15 uur
Zaal 1

Geld verdienen met Risk & Compliance voor Risk & Compliance Professionals

Tony de Bree verzorgt een exclusieve masterclass Geld verdienen met Risk & Compliance voor Risk & Compliance Professionals over professionals zich kunnen ontwikkelen van bankier tot ondernemer of hun eigen “plan B” kunnen bouwen.

Tony de Bree

14.30 uur - 15.15 uur
Zaal 2

Blockchain potentials for insurers: how can blockchain bring new services to market?

David Ruis en Jacob Boersma (Deloitte) nemen u mee in de wereld van Blockchain en laten zien hoe real-time, betrouwbare en decentrale informatieuitwisseling kan helpen om risico’s beter te beheersen. Met voorbeelden uit de praktijk beschrijven ze hoe verzekeraars de Blockchain belofte kunnen inzetten voor fraudebestrijding en het centraal stellen van de klant.

Jacob Boersma

David Ruis

14.30 uur - 15.15 uur
Zaal 4

Hoe ben je verstoring of inbreuk van je integriteit voor, of is dat niet voor te zijn?

Gedurende deze sessie zal Paul Hommes samen met de zaal ingaan op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het beschermen van de integriteit van een
onderneming. En zijn alle investeringen die daarvoor gedaan worden zinvol en mogelijk nog op een andere manier uit te nutten?

Paul Hommes

14.30 uur - 15.15 uur
Zaal 5

Wanneer wordt Compliance/Risk ingehaald door o.a. Robotic Process Automation (RPA)?

Enkele ontwikkelingen in 2016: hyperconnectie van de wereld, autonoom rijden, grote ontwikkelingen in de gezondheidszorg, fysica, biologie, en artificial intelligence, snelle opkomst van Robotic Process Automation, big data om een super-scope beeld op onze data te krijgen. De ontwikkelingen volgen elkaar in exponentieel tempo op.
Inmiddels hoef je geen profeet meer te zijn om te zien dat deze ontwikkelingen een enorme impact gaan hebben op de wijze waarop Risk en Compliance processen zijn ingericht. CPI neemt u mee bij deze ontwikkelingen en langs de kansen en uitdagingen die de komende jaren op ons pad liggen.

Peter Koppenol

14.30 uur - 15.15 uur
Zaal 3

Open Banking en API’s, alles onder controle?

Vanuit compliance en risk-perspectief staan vier kernvragen voorop: (1) welke data hebben wij in huis? (2) wat te delen? (3) met wie te delen? en (4) hoe te delen? Arno behandelt deze vragen met u tijdens een interactieve workshop. Hij gaat daarbij onder meer in op de impact van de PSD2 (de herziene richtlijn betaaldiensten) die toegang tot betaalrekeningen verplicht stelt. Ook de verhouding met de GDPR komt aan bod.

Arno Voerman

15.15 uur - 15.45 uur

Pauze

Organisatie

16.00 uur - 16.45 uur

Parallelsessies – Ronde III

Organisatie

16.00 uur - 16.45 uur
Zaal 1

Van nieuwe regelgeving naar praktisch functioneren

Tijdens deze workshop neemt Tames Rietdijk u mee tijdens de pragmatische implementatie van nieuwe of veranderende regelgeving. De wetgever schrijft voor, de toezichthouder heeft verwachtingen, maar de marktpartijen hebben de uitdaging het uit te voeren. Met het SIRA onderdeel ‘customer integrity risk’ als voorbeeld, wordt toegelicht HOE je dit in de dagelijkse praktijk kunt realiseren.”

Tames Rietdijk

16.00 uur - 16.45 uur
Zaal 2

Onboarding compliance in the modern world of Case Management, AI and Robotics., part II

Robotics, AI and Case Management. How to get the most out of those technologies working together to ensure adherence to country and product specific regulations with a dynamic regulatory rules engine, master customer profiles and KYC rules:
–    Why software should be modelled, not coded. With Pega it is business that drives the software’s evolution.
–    Remediation – how to process high volumes of work with Pega AI & Robotics.
–    Demonstration of Pega CLM/KYC & Robotics

Blaise Jamroz

16.00 uur - 16.45 uur
Zaal 3

De Risk-Manager ingehaald door de Risk-Coach: de Risico Competentiereis als richting én oplossing

Na het volgen van deze workshop heeft u kennis van- en geoefend met:
•    Risicocompetenties van een organisatie
•    Manieren om die naar een hoger niveau te brengen
•    Het coachen van de processen en systemen naar een hoger niveau
•    Ingezoemd op de hardnekkige kant van Risk Competence.

Risicomanagement wordt van nature gepercipieerd als separate afdeling, functie of project terwijl Riskjourney risicomanagement ziet als organisatiebrede competentie. Dit heeft ver strekkende gevolgen over hoe er mee wordt omgegaan. De Riskcoach begeleidt een organisatie naar een hoger competentieniveau en faciliteert de reis. De Riskcompetence Ambition Scan die we hebben ontwikkeld helpt bij prioriteren en geeft inzicht in de samenhang van de risicocompetenties.

Handen en voeten aan de reis.
Het 4e model (The regulatory craft, Malcolm Sparrowgeeft ons handen en voeten bij het faciliteren van de reis naar een hogere risicocompetentie. Door de juiste mix te kiezen tussen opleidingen, positieve gedragsbeïnvloeding, infrastructuur en toezien op naleving kunnen we duurzaam naar een hogere competentie.

Het concept van Riskcoach is fundamenteel anders dan die van traditionele risicomanagement professionals. Het verschil zit met name in de toekomstgerichtheid en op de ambitie en gedrevenheid die samenhangt met het concept Risk Competence.

Arthur Izeboud

Pauline Voortman

16.00 uur - 16.45 uur
Zaal 4

Cybercrime raakt ons allemaal

Het zal u niet ontgaan zijn in de laatste maanden, cybercrime beheerst het nieuws. Of beter gezegd, criminaliteit die wordt ondersteund door internet technologie. Cybercrime is een enorm problem. En het is niet meer het problem van een paar IT nerds in een bunker omgeven door ledlampjes en zoemende dozen.

Binnen enkele jaren is cybercriminaliteit groter geworden dan welke criminaliteit, zoals drugshandel, mensensmokkel, prostitutie of wat dan ook. In deze sessie hoop ik u, aan de hand van drie verschillende situaties uit te leggen waarom “cybercrime ons allemaal raakt”. De personen lopen in meer of mindere, direct of indirect aan tegen de effecten van cybercrime. Aan het einde van de verschillende situaties nemen we enkele zaken door, waar u direct iets mee kunt in zowel uw prive als werkomgeving.

Dave Dekkers

16.00 uur - 16.45 uur
Zaal 5

How to make money with Risk, Compliance & RegTech?

Tony de Bree verzorgt een exclusieve masterclass How to make money with Risk, Compliance & RegTech? en deelt zijn ervaringen uit het boek ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’, de interviews, visie en ervaringen in Fintech en RegTech.

Een van de vragen die wordt beantwoord is: ‘Kunnen Fintech en vooral RegTech start-ups en scale-ups een volgende financiele crisis voorkomen?

Tony de Bree

16.45 uur - 17.15 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Keynote: De rol van nieuws en social media in risk management en compliance

Dr. Svetlana Borovkova laat in deze boeiende presentatie zien welke rol nieuws en social media spelen in een scala van toepassingen waaronder het beheersen van risico’s en compliance.

Svetlana Borovkova

17.15 uur - 17.45 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Keynote: Digitalisering, fraude en vervolging

In deze sprankelende keynote gaat Officier van Justitie en teamleider fraude Dop Kruimel in op money laundering, misbruik van virtual currencies, fraude en het vervolgen van deze misdaden.

Dop Kruimel

17.45 uur - 18.30 uur
Polar (Plenaire Zaal)

Netwerkborrel

Organisatie