Business Forensics

Wietse Louwes

Het team van BusinessForensics bestaat uit consultants, architecten en developers met vestigingen in Den Haag en Singapore. Wij bieden al sinds 1998 kennis en software voor het monitoren en beheersen van compliance- en integritetisrisico’s, waaronder financieel-economische criminaliteitsrisico’s. Dit doen we het liefst voor banken en verzekeraars die het belangrijk vinden om het vertrouwen van hun klanten terug te winnen en compliance niet zien als ‘noodzakelijk kwaad’, maar sowieso de verplichting voelen om ‘het juiste te doen’. Zodat we als gezamenlijke partners de misdaad, afbreuk en toeval zo ver mogelijk bij hun klanten vandaan kunnen houden.

Het forensische platform (de HQ producten) voorziet in real-time (big) data analyse van netwerken, transacties en risicosignalen. Deze worden op een laagdrempelig manier en binnen een begrijpelijke context gepresenteerd. Daardoor kunnen bedrijven en instellingen deze risico’s vroegtijdig ontdekken en direct maatregelen nemen, die erop gericht zijn de eventuele schade zo veel mogelijk te beperken, en de eventuele verhaalsmogelijkheden te optimaliseren.

Compliance wordt in onze ogen ook aangetoond door ook goed gedrag te meten. Het vertrouwen in ons systeem neemt toe door false positives op de gedetecteerde risico’s te minimaliseren. Daarnaast wordt onnodige (reputatie)schade gereduceerd en de corporate agility sterk verbeterd. Vertrouwen verbetert de prestaties; tussen mens en machine, jong en oud, klant en leverancier